İstanbul emniyeti, çalıntı otodaki suç oranını düşürdü

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 08 Temmuz 2011 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Emniyeti'nin daha önce aylık ortalama 30 aracın çalındığı kentte aldığı sıkı tedbirler sonuç vermeye başladı. Haziran ayında çalıntı oto sayısı ilk kez tek haneli rakama inerek, aylık 9.5 oldu.

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, daha önce aylık ortalama 30 aracın çalındığı kentte aldığı önlemlerle çalıntı araç sayısını Haziran ayında ilk kez tek haneli rakama indirerek aylık 9.5'a düşürdü. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın göreve başlamasının ardından ekip sayısı bir kat arttırılarak 450'den 860'a çıkarıldı. Suçlulara nefes aldırmayan güven timlerinin sayısı da 150'den bin 330'a yükseltildi. İstanbul Emniyeti ekip sayısını 1000'e, güven timi sayısını ise 3 bine çıkarmayı hedefliyor. Gösterilen yoğun çaba suç oranlartındaki düşüşü de beraberinde getirdi. Emniyet güçleri suçluları yargı karşısına çıkarmada da önemli bir başarıya ulaştı. 2011'in ilk 6 ayında 700 oto hırsızı yakalandı. Bunlardan 276'sı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Oto hırsızlığı kent suçları açısından en önemli göstergelerden biri olarak kabul ediliyor. Çünkü, arabası çalınan her kişi mutlaka şikayette bulunduğu için oto hırsızlığı kaydı en iyi tutulan suç kalemi. HABER MERKEZİ

Traktör çetesine eşzamanlı operasyon

11 İLDE eş zamanlı düzenlenen operasyonda çalıntı, hacizli ve yakalamalı traktörleri ?change' yaparak 4 kişiye sattıkları tespit edilen 19 kişi gözaltına alındı. 7 aydır sürdürülen çalışmalar kapsamında, 4 Temmuz'da Yozgat'ın Yerköy ile Konya, İstanbul, Şanlıurfa, Adana, Adıyaman, Ankara, Diyarbakır, Tekirdağ, Van ve Osmaniye'de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Şanlıurfa'da 6, Tekirdağ'da 3, Van, Diyarbakır, Adıyaman ve Yozgat'ın Yerköy'de 13 traktör ele geçildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber